Geen handbal tot einde maart

De Koninklijke Belgische Handbalfederatie, de Ligue Francophone de Handball en de Vlaamse Handbalvereniging hebben na intern overleg van donderdagochtend beslist om alle handbalcompetities op nationaal, regionaal en provinciaal niveau 31 maart niet te laten doorgaan. De vriendschappelijke dubbele interland van de Black Arrows volgende week in Hasselt gaat eveneens niet door. 

De federaties volgen hiermee het advies van de federale overheid om indoor-evenementen met meer dan 1.000 mensen niet meer te laten doorgaan om de verspreiding van het coronavirus in ons land zoveel mogelijk tegen te gaan en te vertragen. Het advies van de regering geldt voorlopig tot eind maart. 

Voor wat betreft de trainingen adviseren wij onze clubs om overleg te plegen met de gemeentelijke overheden/verhuurders. De federaties hebben op dat vlak geen bevoegdheid. 

De Bekerfinales van dames en heren, die op 11 april in Hasselt gespeeld worden, gaan tot nader order en tot er nieuwe richtlijnen van de federale overheid zijn wél door.  

Aangezien de situatie van minuut tot minuut kan veranderen zullen we in overleg met de Ligue Francophone de Handball en de Vlaamse Handbalvereniging proberen kort op de bal te spelen en snel communiceren via onze sociale media.