Stem voor Jef, Yérime en Xenia!

Onze bondscoach en enkele spelers in het buitenland kunnen terugblikken op een geweldig seizoen. De prestaties van Yérime Sylla, Jef Lettens en Xenia Smits kunnen beloond worden met een titel. Wij kunnen met zijn allen hen aan de titel helpen. Het enige wat je moet doen is stemmen!

Bondscoach Yérime Sylla is genomineerd als beste trainer in de Franse eerste klasse.

Jef Lettens is genomineerd als beste spelers in de Franse tweede klasse.

Xenia Smits is genomineerd als beste jongste spelverdeler wereldwijd.  

11

Voor Jef Lettens en Yérime Sylla kan je stemmen via onderstaande link. Let wel, om geldig te stemmen moet je voor alle categorieën stemmen. Alleen voor Jef en Yérime stemmen gaat niet.

http://www.lnh.fr/trophee-lnh-handball/vote

Daarnaast is Yérime Syllo ook nog eens genomineerd als beste trainer door de Franse website handnews.fr. Via onderstaande link kan je stemmen.

http://handnews.fr/2016/7-handnews-elisez-meilleur-entraineur-de-saison/

Xenia Smits is genomineerd als beste jongste spelverdeler wereldwijd. Ook voor haar kan je stemmen.

http://www.handball-planet.com/adriatic-world-young-female-playmaker-20152016/

Als we met zijn allen heel even tijd maken om voor deze mensen te stemmen doen we niet alleen hen een plezier maar zetten we ook het Belgische handbal mee op de Europese kaart.

Reacties

Jef Lettens: “Ik ben natuurlijk heel blij met mijn nominatie om speler van het jaar in de Franse tweede klasse te kunnen worden. Het is een erkenning van alle coaches, journalisten en experts. Ik ben samen met mijn teamgenoot Matthieu Drouhin genomineerd. Twee van de drie genomineerden zijn Saran spelers. Ik hoop vurig dat één van ons de trofee in de wacht kan slepen zodat ook de club een extra beloning krijgt. Nadat ik eerder de prijs van ‘speler van het jaar in België’ won hoop ik er uiteraard stiekem op om ook de prijs ‘speler van het jaar in Frankijk’ te kunnen winnen. Het is een hele mooie erkenning van het seizoen dat wij in Saran gedraaid hebben. Op 3 juni worden we verwacht op het gala en dan gaan we het eindresultaat van de verkiezing kennen. Het is vergelijkbaar met een ‘Gala van de Gouden Schoen’ in het voetbal en het is volledig afgestemd voor de Franse eersteklassers met daarbij twee categorieën in tweede klasse. Het is fijn om in het geheel opgenomen te worden en dan beide categorieën, beste speler en beste coach, een hoog Saran gehalte hebben. Ik hoop niet alleen op de steun van de Fransen maar uiteraard ook van de Belgen. Deze prijs winnen zou ook een erkenning zijn voor het Belgische handbal en die erkenning verdient onze sport nu toch wel.”

Yérime Sylla: “Ik ben vereerd en zeer gelukkig met deze nominatie. Het is een erkenning van het werk van een volledige ploeg. Ik denk dan aan:

  • De vrijwilligers die week na week klaar staan voor ons. Niet alleen thuis maar ook op verplaatsing. Zij zorgen ervoor dat we steeds in de beste omstandigheden onze wedstrijden kunnen afwerken.
  • De clubbestuurders die zich jaar na jaar opnieuw inzetten zodat wij in de beste omstandigheden kunnen werken.
  • De spelers die telkens tot het uiterste gaan.
  • Mijn volledige sportieve staf die bezeten is door het spelletje.

Dit is het ultieme bewijs dat ik de goede keuze gemaakt heb om trainer te worden van Cesson Rennes Métrople Handball.

Ik ben ook zeer gelukkig dat Jef Lettens genomineerd is als speler van het jaar in de Franse tweede klasse. Het is een beloning voor zijn inzet en het harde werk. Hij heeft als speler een enorme progressie gemaakt. Zo’n nominatie wil ook zeggen dat er enorm veel talent in België aanwezig is. Ik hoop dat de Belgische beleidsmakers zich realiseren dat er voor het professionele handbal ook een toekomst is en dat het werk kan bieden aan veel mensen. Jef heeft ervoor gekozen om naar Frankrijk te komen en ik ben verheugd dat hij volgend jaar deel uit maakt van mijn team.”

Xenia Smits konden we voorlopig niet bereiken voor een reactie. Jos Schouterden heeft niets anders dan lovende woorden over voor Xenia. “Ik heb helemaal niet verbaasd dat Xenia dit gerealiseerd heeft. Toen ze destijds bij ons in school zat straalde ze al meer motivatie en wilskracht uit dan iedereen samen. Als ze nu ook deze nominatie zou verzilveren dan ben ik alleen maar fierder dat is destijds mee haar gesteund heb in de beslissing om naar het buitenland te vertrekken.”