Sterrenlabels

Tijdens het voorbije Gala van de Speler en Speelster van het jaar werden de jaarlijkse sterrenlabels uitgereikt. Bij elke club apart op bezoek gaan was, gezien het online format, niet mogelijk. De clubs die met een sterrenlabel bedacht werden krijgen hun trofee binnenkort aan huis geleverd. Proficiat voor de laureaten.  Laat het een stimulans zijn voor de andere clubs om volgend jaar ook zo'n trofee in de wacht te slepen.

De jeugd heeft de toekomst, is een veel gehoord gezegde. Dat geldt ook voor het handbal.

Heel wat handbalclubs werken hard met hun jeugd en doen veel inspanningen om hun jeugdspelers een goede handbalopleiding te geven met veel spelplezier in een fijne, constructieve omgeving. De Vlaamse Handbalvereniging ondersteunt de clubs hierbij via haar JeugdSportFonds.

Het JeugdSportFonds wil een verhoging van het aantal jeugdspelers en een verbetering van het trainings- en begeleidingsniveau, van de structuur, de organisatie en de beleving binnen de jeugdwerking bekomen. Dit alles steunt op een 12-puntenprogramma waaraan clubsubsidies verbonden zijn.

Jaarlijks deelt de VHV via dit JeugdSportFonds ook sterrenlabels uit. Een club kan op basis van de gerealiseerde items uit het 12-puntenprogramma tot maximaal 5 sterren verdienen.

Voor 2019 zijn er 7 clubs die 3 sterren hebben behaald, zijnde:
Thor, Don Bosco Gent, Handbal Tongeren, HBC Izegem, Pentagoon Kortessem, HC Eeklo en GBSK Groot-Bijgaarden

5 clubs behaalden 4 sterren: Achilles Bocholt, Hubo Initia Hasselt, Apolloon Kortrijk, Hestia Bilzen en Sporting Nelo

De clubs die uiteindelijk 5 sterren behaalden zijn: HV Uilenspiegel en HC Schoten

De VHV wenst al deze clubs proficiat met hun behaalde sterren! Al deze clubs zullen weldra een bijbehorend sterrenlabel ontvangen.

Daarbij is de VHV er zich van bewust dat heel veel handbalmensen en clubs zich dag in, dag uit met heel veel enthousiasme en een onuitputtelijke energie inzetten voor de jeugd en wil in eerste instantie haar dankbaarheid naar ieder van hen uitdrukken. Zonder deze mensen zou handbal niet bestaan. Ieder van hen verdient een dikke ster op zich!

Foto: screenshot Gala Speler en Speelster van het jaar