Handbal X-tra editie juli

Begin juli valt de tweede handbal X-tra in de bus. Net op tijd om ons nieuwste nummer nog net mee op reis te nemen en tijdens de vakantie te lezen. Cois Van Aelst dook in de archieven en maakte een reconstructie van het parcours dat de Red Wolves sinds het prille begin, 1959, hebben afgelegd. Alles wat u nog niet wist over onze nationale handbalploeg leest u in ons volgend nummer.

Verder is er ruime aandacht voor de nationale kampioenen bij de dames en de heren. Onze jongste lezers krijgen een nieuw verhaal van Mikey en Spikey die tijdens de historische interland van de Red Wolves tegen Turkije een 'meet and greet' hadden met Jeroen De Beule. Wim Vos en Eric Dupain hadden een lang en boeiend gesprek met Philippe Muyters, Vlaams minister van werk, innovatie, economie en sport. Joris Tack nam onlangs afscheid van de sport. Marcel Coppens ging met hem spreken.

Om u al wat goesting te laten krijgen naar het nieuwste nummer zullen we de komende maand enkele flarden van gesprekken op u los laten via dit kanaal. Vandaag leest u twee annekdotes die teammanager Marc Dongleur en kine Jean-Christophe Hougardy beleefden.

Een week samenleven als groep zorgt ook wel af en toe voor hilarische en grappige momenten. “Ik herinner me de wedstrijd van vorig jaar in Griekenland nog” zegt Marc Dongleur. “Toen we de bus opstapten vroeg ik of iedereen zijn truitje had. Thomas Bolaers trok plotseling bleek weg. Hij vond zijn truitje niet. Onze uitrusting is gepersonaliseerd en alle informatie was tijdens de technische meeting al doorgegeven. Ik heb dan voor een oplossing gezorgd en Thomas dankte met het beslissende doelpunt. Drie dagen later kreeg ik een videobericht van Thomas. Hij schaamde zich en toonde zijn wedstrijdshirt dat al die tijd in zijn rugzak verstopt zat.”

“Ik ga terug naar 2012 en onze interland in Letland” zegt Jean-Christophe Hougardy. “Het was hartje winter en we logeerden in een hotel dat eigenlijk alleen maar in de lente geopend was omdat er geen verwarming was. “Buiten lag er een sneeuwtapijt, binnen was alles bevroren. Ik herinner mij het beeld van onze bondscoach die getooid met muts, handschoenen, training, dikke vest onder een stapel dekens de slaap probeerde te vatten. Toen vonden we dat niet leuk maar achteraf hebben we er toch enkele keren hartelijk om kunnen lachen.”