Speler en speelster van het jaar

Bij de heren werd de laureaat Jeffrey Jacobs (23). Hij was vorig jaar al derde geworden in dit referendum, en beëindigde dit seizoen als topschutter van de competitie. De 11-voudige international (24 doelpunten) is een polyvalente speler die reeds zijn volledige carrière aan de slag is bij KV Sasja. Hij speelde met zijn club afgelopen seizoen ook de Bekerfinale in Herstal tegen Tongeren. Jeffrey Jacobs is geen familie van KV Sasja trainer en boegbeeld Alex Jacobs. Hij ging in het referendum David Polfliet (United Tongeren) en Bart Köhlen (Initia Hasselt) vooraf.

Bij de dames ging de trofee naar Svane Goossens (Initia Hasselt) die met haar club de beker veroverde maar de duimen moest leggen voor DHW Antwerpen in de Play Off finale. Voor Goossens (25) is het al de tweede uitverkiezing, na haar eerste trofee in 2009. Bea Prok, die een punt zette achter haar carrière, werd tweede, en Annett Szilagyi, eveneens van DHW, werd derde.

 

Hasselt en Tongeren verdelen opnieuw de prijzen

Tongeren wist vorig seizoen voor de 5de keer de Beker te winnen. Na een tumultueuze halve finale tegen Hasselt, kon Tongeren in de finale vlot winnen van KV Sasja. Voor Tongeren werd dit de 9de prijs in de 9 afgelopen seizoenen en hun honger lijkt nog lang niet gestild. Tongeren heeft bovendien een internationale toptransfer rond en lijkt daardoor klaar om weer voor de eindstrijd mee te doen.

En na 12 jaar kon Initia eindelijk de landstitel nog eens veroveren. Het resultaat van jarenlang hard werken met eigen jeugd en enkele gerichte versterkingen. Verdiend mag de titel zeker genoemd worden. Initia domineerde gedurende de hele competitie en telde slechts 1 verlieswedstrijd. Uiteindelijk was naast Hasselt ook de supporter grote winnaar. De terugwedstrijd in Hasselt werd net zoals het jaar ervoor een ware thriller. Pas na 2 verlengingen nam Initia de maat van een fel strijdend Tongeren.

eindrangschikking
1.
  Initia Hasselt  
2.
  United Tongeren  
3.
  Sporting Nelo  
4.
  Achilles Bocholt  
5.
  KV Sasja  
6.
  Eynatten-Raeren  
7.
  Atomix  
8.
  Beyne  
9.
  Herstal-Flemalle  
10.
  KTSV Eupen  
       
 
play-off finale
Tongeren
21-23
Hasselt
Hasselt
37-34
Tongeren
 
beneluxliga finale
Volendam
32-29
Berchem
 
 
beker finale
Tongeren
34-24
Sasja