Beker en nationale competities hervatten

Eén week nadat de competitie in de BENE-League aanvatte wordt dit weekend de eerste ronde van de Beker van België bij de dames en heren gespeeld. Volgend weekend starten de competities in de nationale reeksen dames en heren. Bij de dames nemen negen ploegen deel in plaats van tien, bij de heren zijn er dat er eveneens negen in plaats van tien.

Zaterdag zal het exact 551 dagen geleden zijn dat er op nationaal niveau, zowel bij de dames en heren, gehandbald werd. Op 12 maart 2020 kondigden de KBHB, VHV en LFH in een gezamenlijk persbericht aan dat er tot einde maart niet meer gehandbald zou worden. Uiteindelijk werd op 20 maart van dat jaar beslist dat de competities zouden worden stopgezet. Ook in het volgende seizoen zou er niet gehandbald worden. Seizoen 2020 – 2021 ging de geschiedenisboeken in als een blanco seizoen. 

De voorbije maanden werkten de clubs toe naar de competitiestart. Aanstaande zaterdag is het eindelijk zover en worden de eerste ronde bij de dames en heren van de Beker van België gespeeld.

Beker van België heren - ronde 1
Beker van België dames - ronde 1

Volgend weekend begint de competitie. Zowel bij de heren als bij de dames ontbreekt er op het hoogste niveau telkens één ploeg. Bij aanvang van de vorige competitie waren er bij de heren al negen in plaats van tien ploegen omdat er geen enkele ploeg uit tweede nationale wou promoveren. Bij de dames haakte DHW Antwerpen af waardoor er in eerste nationale bij de dames ook negen teams deelnemen aan de competitie. Dat zorgt ervoor dat Apolloon Kortrijk bij de heren en Don Bosco Gent bij de dames nog één week geduld moeten oefenen om aan hun competitie te beginnen. Beide ploegen zijn bye dit weekend.

Kalender - Heren 1e nationale
Kalender - Dames 1e nationale

Kalender - Heren 2e nationale
Kalender - Dames 2e nationale

Kalender - Dames 1e nationale reserven