We mogen blijven handballen!

Beste clubs, spelers, handbalfans

We vernemen opnieuw dat binnensporten mogen blijven doorgaan. Opnieuw bevestigt de overheid dat ze het belangrijk vindt dat we blijven handballen!

Alle activiteiten moeten echter zonder publiek plaatsvinden, zowel trainingen als wedstrijden. We weten dat deze maatregel een sterke impact heeft op de clubfinanciën. Ook voor de federatie is dat deze keer het geval. Inderdaad, de 3 interlands van de Red Wolves die voor januari gepland staan, zullen achter gesloten deuren gespeeld moeten worden.

Om clubs te helpen die getroffen zijn door uitgestelde wedstrijden als gevolg van overmacht, is het uitzonderlijk toegestaan ​​om op zaterdag 8, 15 en 22 januari te spelen op de tijden die zijn toegestaan ​​in artikel 613 van het URBH-reglement. Ook vriendschappelijke wedstrijden zijn toegestaan.

 Naar aanleiding van de vele uitgestelde wedstrijden en om de continuïteit van de competities te verzekeren, wenst het Paritair Uitvoerend Comité van de KBHB ook nog de volgende informatie te bezorgen:

  • We vragen dat uitgestelde wedstrijden zo snel mogelijk worden ingehaald.
  • De laatste twee weekends van de reguliere competitie moeten vrij blijven. Dat wil zeggen, ze mogen niet worden gebruikt voor het uitstellen van uitgestelde wedstrijden om te voorkomen dat het einde van de reguliere competitie wordt uitgesteld.

De start- en einddata van de reguliere competities maar ook van de Play-off/Play-down kunnen in beperkte mate worden uitgesteld. Dit is enkel een optie in uiterste nood.  

 

Veel succes!