De Belgen spelen gelijk tegen Luxemburg

De Red Wolves speelden zaterdag 27 – 27 gelijk tegen Luxemburg. Halfweg de partij was het 13 – 13. De Belgen beleefden een moeizame avond en haalden op geen enkel moment hun niveau van de voorbije wedstrijden. Dankzij dit gelijkspel mogen de Belgen deelnemen aan de kwalificatiecampagne van het EK 2024 die in het najaar van start gaat.

Het wedstrijdbegin is vrij evenwichtig. Bij 3 – 3 duwen de Belgen door en zorgen De Beule, Glorieux en D’Hanis voor een 6 – 3 voorsprong. In tegenstelling tot de heenmatch nemen de Belgen meteen de match in handen. Halfweg de eerste helft is het 9 – 6. Maar Luxemburg is niet van plan om zich zomaar te laten doen en komt via Hoffmann en Biel terug naar 9 – 8. Het is het sein voor Yérime Sylla om via een time-out proberen bij te sturen.

Meteen nadien stuit D’Hanis op de ervaren doelman Auger waarna Luxemburg via Hoffmann zowaar langszij komt. Bolaers en Kötters brengen de Belgen opnieuw op voorsprong terwijl doelman Jef Lettens zich met enkele knappe reddingen laat opmerken. Maar ook Lettens kan niet voorkomen dat Luxemburg na 24 minuten bij een 11 – 11 stand de kloof dicht. Aan de overkant keept Auger een haast foutloze partij en pareert hij menig schot van de Belgen. Met de rust in zicht brengt Rastoder Luxemburg zelfs op voorsprong al stelt Spooren snel orde op zaken. Stand bij de rust is 13 – 13.

België speelt zijn zesde wedstrijd in achttien dagen en mogelijk is dat een reden dat het aan beide kanten wat stroever loopt, want ook Luxemburg speelde eenzelfde parcours als de Belgen van WK-kwalificatiewedstrijden. Feit is dat aan Belgische zijde de snelle omschakeling, een wapen van de voorbije wedstrijden, het laat afweten. Dat is combinatie met het ontbreken van de scherpte voor doel zorgt ervoor dat de Belgen geen afstand kunnen nemen. Na vijf minuten in de tweede helft is de stand 15 – 15. Luxemburg, dat zes doelpunten moet goedmaken om bij een gelijke stand strafworpen uit de brand te slepen, geeft de kwalificatie nog niet op en neemt de wedstrijd in handen. Na veertien minuten is het 18 – 21.

Na de time-out van Sylla vinden de Belgen hun scoringsvermogen terug. Met drie doelpunten op rij maakt Spooren er 22 – 22 van. En wanneer Lettens een zevenmeter stopt geloven de Belgen weer in hun kansen.  Delpire en Brixhe (2x) brengen de Red Wolves vervolgens op voorsprong. Maar de bezoekers komen nog een keer terug en zo eindigt de wedstrijd op een gelijkspel: 27 – 27. Flitsend was het niet, maar de Belgen hebben hun opdracht volbracht en mogen in het najaar deelnemen aan de kwalificatiecampagne van het EK 2024.