Club-API Fanny Dujardin

Deze week is het de Week van de club-API.  Reeds 77% van de handbalclubs heeft een club-API. De VHV sprak met Fanny Dujardin, club-API van Brasschaat HB.

Fanny, hoe ben je in de rol van club-API terecht gekomen? Ik ben reeds enkele jaren betrokken bij de jeugdwerking van Brasschaat, als mama van 2 spelers. Ik ben ploegbegeleider, ken alle spelers en ben vaak aanwezig. Ik was eigenlijk al een contactpersoon voor spelers, ouders en trainers. Ik heb een medische opleiding, heb 30 jaar zelf gebasket in clubverband en heb dus ervaring met ploegsport. Alles gecombineerd was het logisch dat ik club-API zou worden.

Welke acties onderneem je als club-API om jezelf kenbaar te maken ? In het begin van het seizoen ga ik bij alle ploegen langs, voor, tijdens of na een training of wedstrijd, om mezelf voor te stellen. Ik ben op veel activiteiten aanwezig. Zo ben ik zichtbaar en gemakkelijk aanspreekbaar. Ik ben zelf sociaal, sla gemakkelijk een babbeltje, vraag spontaan of nieuwe spelertjes en ouders zich goed voelen en geef wat uitleg over mijn rol. Ik ben ook aanwezig op de teambuildingsactiviteiten. Tijdens de Week Tegen Pesten ga ik opnieuw een keer langs om de aandacht erop te trekken.

Wat vind je belangrijk vanuit je rol als club-API, is er een boodschap die je wil meegeven? Ikzelf trek me het welbevinden van de kinderen  hard aan, dat is mijn aard. Ik wil dat alle spelers op een gezonde manier kunnen sporten en zichzelf kunnen zijn. Op zich heeft iedereen hierin een verantwoordelijkheid. Iedereen moet een beetje API zijn. Als je iets ziet of merkt, als er iets niet klopt, blijf er niet bij stilstaan! Wij, als club-API, zijn er om te helpen.

De VHV wil van deze Week van de Club-API gebruik maken om alle club-API's te danken voor hun rol in de club en hun ondersteuning van de club. Clubs die nog twijfelen om te werken met een club-API of vragen hieromtrent hebben, kunnen steeds contact opnemen met de VHV.