Jef Lettens maakt overstap van Saran naar Cesson

Vorig seizoen verliet de 25 jarige Lettens Hubo Initia Hasselt en trok richting Frankrijk om zijn carrière verder te ontwikkelen. Hij kwam bij USM Saran terecht. Lettens ontpopte zich al snel tot één van de sterkhouders van de ploeg. In november 2015 werd hij tot beste speler van de Franse tweede klasse gekozen. Jef Lettens trekt nu naar Cesson Rennes, de ploeg die getraind wordt door Yerime Sylla, eveneens de bondscoach van de Red Wolves.

“Ik ben heel tevreden met deze transfer. Het is een hele eer dat ik volgend seizoen in de Franse eerste klasse mag spelen” zegt Jef Lettens in een eerste reactie. “Op twee jaar tijd heb ik een hele weg afgelegd van de Belgische topclub Hasselt tot de Franse eerste klasse. Het is een droomtransfer maar tegelijk besef ik ook dat het een hele uitdaging zal worden. Het wordt hard werken, het zal niet eenvoudig zijn om mij meteen op dat niveau te manifesteren. Maar ik kijk er enorm naar uit. Op het einde van 2015 hebben Cesson en Yerime Sylla mij en mijn manager gecontacteerd. Yerime weet welke progressie ik gemaakt heb en hij kan mij nog beter maken. Dat ik de stap zet naar Cesson is een logische keuze.”

Jef Lettens is de tweede Belg in de Franse eerste klasse. Thomas Cauwenbergh speelt sinds vorige seizoen bij het Franse Ivry.