HANDBALACADEMIE 2024-2025

Inleiding

In 2023 diende de Koninklijke Belgische Handbalbond KBHB een project in bij de Europese Handbalfederatie EHF om 2 nieuwe academies op te richten. Dit project werd als goed onderbouwd en waardevol in de ontwikkeling van handbal in België beoordeeld en kreeg groen licht van de EHF.

In België komt de Academie in Antwerpen. Spelers en speelsters die interesse hebben kunnen zich alvast aanmelden via deze link. Zij krijgen een uitgebreide brochure en eventuele updates over het project in hun mailbox.

Algemene visie

We zoeken voor de academie naar de ideale omstandigheden om nieuwe talenten te ontwikkelen. We zoeken de beste ervaring in het verleden: gediplomeerde en ervaren trainers uit België met internationale ervaring of buitenlandse trainers met kennis van het professionele handbal.

Door een samenwerking met diverse partijen willen we een zo volledig mogelijk programma uitbouwen. Daarbij is aandacht voor handbal skills, maar evenzeer voor de ontwikkeling op fysiek, mentaal & sociaal vlak.

En in heel dit project staat het talent centraal. Wij willen spelers van de toekomst vormen. Spelers zich kunnen aanpassen aan spelsystemen en verschillende manieren van coachen. Spelers die flexibel zijn op het handbalveld, maar die ook mentaal weerbaar zijn voor de vele uitdagingen die ze zullen tegenkomen op hun traject naar een leven als prof- of topsporter.

Organisatie

Door een samenwerking met school, clubs en federatie zal de academie een programma bieden van minimaal 8 activiteiten per week en een aanvullend buitenschools programma tijdens schoolvakanties.

Keuzesport handbal in het Gymnasion

https://hetgymnasion.stedelijkonderwijs.be/

Gloriantlaan 60 2050 ANTWERPEN

We kozen voor Het Gymnasion in Antwerpen om de academie te vestigen.

Deze locatie en school hebben een aantal belangrijke troeven:

  • De school biedt reeds de richtingen sport en sportwetenschappen aan, dus beschikt over heel wat ervaring.
  • Vlot bereikbaar vanuit de stad en omliggende gemeenten
  • Sportieve en gezonde attitude
  • Groene, rustige omgeving

Internaat: TGO! De Spits

De school beschikt over een internaat: TGO! De Spits.  Spelers en speelsters uit heel Vlaanderen kunnen dus instappen.

Leerlingen dienen zich zelf apart in te schrijven voor het internaat.

Tarieven en meer informatie kan je vinden via. sites.google.com/de-spits.be/tgo-de-spits-internaat.

Opstart & Praktische informatie

Enkel 1ste en 2de graad in 2024-2025

De Academie zal in eerste instantie opstarten voor de 1ste graad (A-stroom sport) en 2de graad (Doorstroomgericht – Sportwetenschappen & Dubbele finaliteit Sport) in 2024-2025 en ook voor de 3de graad in 2025-2026.

Opendeurdag 09 maart 2024 (11u-17u)

Er zal een tijdsslot zijn waarop de Handbalacademie wordt voorgesteld. Mensen die zich aanmelden via de link zullen hierover zo snel mogelijk de nodige informatie ontvangen.

Weekplanning

Het lessenrooster op school bevat 34u waarvan 4u handbal, maar ook diverse andere sporten komen aan bod. De concrete uurroosters zullen beschikbaar zijn op de website van de school.

De staf

Kevin Jacobs zal de taak als lesgever en coördinator van de Academie op zich nemen. Kevin heeft een lange staat van verdienste als International en speler op het hoogste niveau in België. Daarnaast is het sinds 2019 hoofcoach van Sasja HC bij het team in 1ste Nationale en assistent-bondscoach bij de Red Wolves.

De rest van de staf zal later bekend gemaakt worden.